vaginas unite

hej fitt-bärare 
jag kommer nån gång framöver göra ett inlägg med olika tips och erfarenheter om fittan. men jag vill att vi ska hjälpa varandra! jag har en del saker att säga å så men alla är ju olika. därför tänker jag att vi ska göra detta tillsammans.
för att ofta kan jag läsa och höra saker om hur jag ska ta hand om mitt hår och ansikte, min kropp, vad jag ska äta, hur jag ska träna, men egentligen aldrig något om vår viktigaste finaste kroppsdel. jag saknar det! så skriv till mig:
vad mår din fitta bra av? vad gör du för din fitt-hälsa? har du haft problem, hur löste du dem? det kan vara om allt från huskurer, trosor, krämer, rakning/inte rakning och rengöring till onani, sex och gynekologbesök. bra länk-tips eller om menskydd, vad som helst faktiskt. kommentera här (du får såklart vara anonym) eller maila mig på annachristinagarnett at gmail.com
 
 ♡♡
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emma Therkelson

alltså hm rätt basic men ändå något som kanske inte alla tänker på! Att använda intimtvål! Har i alla år tänkt att det kvittar och använt kroppstvål i duschen, men så direkt när jag började använda intimtvål så luktar min vag så himla mycket bättre!

2014-02-18 @ 05:47:16
URL: http://emmathee.blogg.se/
Postat av: Camilla K

Tips, om du ska raka dig där nere så 1 investera i en bra rakhyvel förstås, 2 spola dig ett tag med varmvatten. Det gör så att hårsäckarna öppnar sig och du kommer år lättare och får en närmare rakning.

2014-02-18 @ 09:30:58
Postat av: Linnea

Intimtvål är det bästa som har hänt mig och min vagina <3

2014-02-18 @ 10:50:23
Postat av: Moa

Min barnmorska tipsade mig om att använda Cortimyk (fotsvampsbehandling) mot svamp istället för Canesten och Pevaryl. Känns mycketmycket bättre nu än innan, även om det inte gått så lång tid än så det är oklart om det verkligen hjälpt. Pevaryl fick det bara att klia ännu mer för mig.

Plus att smörja med olivolja innan duschen om man har torra slemhinnor så att inte vattnet torkar ut ännu mer.

Framför allt så är det allra allra allra viktigaste att veta att det verkligen inte är så läskigt med gynundersökningar som man tror innan. Mycket bättre att utsätta sig för det lilla obehaget än att gå runt och oroa sig. Det tog ett halvår för mig att våga gå till ungdomsmottagningen, men jag är jätteglad att jag vågade mig dit till sist.

2014-02-18 @ 11:40:23
Postat av: E

RFSUs intimprodukter, älskar dom!!! Finns en genomskinlig rakgel som är guld (då man ser vart man rakar, om man vill raka dvs) + återfuktande som man smörjer in med efteråt så att man slipper kli och röda prickar. Och så självklart intimtvål!!! Guds gåva till fittan.

Även använt pH-balanserande, som finns som i små tuber som min sätter in som en tampong. Hade problem med pH-balansen efter jag började ha sex, och det hjälpte verkligen. Tog ett tag innan jag gick till apoteket, men det var så befriande att in och ba säga "hej jag har problem med pH-balansen där nere, vad rekommenderar du?" Fick hjälp av en urgullig dam och det var bara så himla härligt.

!!!!GO VAGINAS!!!

2014-02-18 @ 12:00:53
Postat av: anonym

också att om en är torr: använd babyolja!! sen, angående gynekologbesök osv. är mkt erfaren inom detta område; var så jävla bestämd, att du inte tänker gå därifrån innan du får den hjälpen du behöver alternativt blir skickad till annan läkare innan du går därifrån. så himla lätt att trivalisera allting med "det där är normalt" och "det går över snart" från läkarnas håll.

och om du äter p-piller eller annat dylikt och mår dåligt (allt från humör till torr i underlivet till gudvetvad) kan detta bero på dem. jag har aldrig mått så bra som när jag slutade med p-piller.

2014-02-18 @ 12:11:51
Postat av: linnea

nejnejnej, inte babyolja! babyolja består av mineralolja, dvs råolja och det är väldigt dåligt. kokosolja är great att ha typ överallt, och speciellt i fitty. sen tips är väl att sluta raka sig. om en vill. tycker en borde prova för jag gjorde det och jag är väldigt bekväm i det, det kliar aldrig som det gjorde innan och det är inte torrt eller nåt och jag får fortfarande ligga, till skillnad mot vad alla verkar tro.

2014-02-18 @ 13:38:09
Postat av: Gry Sol

Åh vad du är bäst!!!
Få se nu:
Finns så mkt bra krämer och intimtvätt från rfsu t.ex. den som heter Daily Balance som bevarar en "optimal intimflora" och typ förebygger dålig lukt och håller det rent och mysigt! Intimolja är också toppen, mjukt och lent!

Jag blev också typ 10 000ggr mer bekväm på massa vis när jag slutade raka mig, Det är ju upp till en själv såklart,alla är inte lika, trivs inte i lika osv, men tror oftast att fittan mår bra av det! Inget kli, inge torr, ingen stubb, och över lag blev jag så mkt mindre osäker helt enkelt.

2014-02-18 @ 16:23:03
URL: http://radarmagazine.se/litensol
Postat av: Anonym

Alltså,
1. Reglerbara duschmunstycken är guds gåva till klitoris!
Kommer så snabbt och så intensivt och det är så galet härligt bara.

2. http://orgasmictipsforgirls.tumblr.com/
^mkt bra sida med massa tips, historier, videos, frågor, svar osv.

2014-02-18 @ 16:25:38
Postat av: Anonym

Jag tkr också att det är viktigt att belysa att det faktiskt är så att penetrationssex INTE är det som är mest najs för väldigt många tjejer.
Jag Blev typ besviken första gången jag hade penetrationssex för jag ba "Jaha, har alla hypeat detta? mjo helt ok najs men det är ju inte helt galet"
Har fått orgasm så mkt lättare och starkare med mig själv än någon annan typpp.

2014-02-18 @ 16:30:31
Postat av: L

Läste igenom kommentarsfältet för typ 15 min sen och har redan beställt hem intimtvål och lite annat. SÅ STORA FÖRVÄNTNINGAR PÅ DETTA NU.

2014-02-18 @ 16:50:52
Postat av: m

babyolja funkar visst i fittan! det går inte in i huden men det är ju inte meningen heller, utan den skyddar mot skavsår och obehag och sen återfuktar fittan sig själv. det rekommenderas av vårdcentraler också.

ett annat tips är bomullstrosor! mycket mer bekvämt enligt mig men framför allt: mindre risk för svamp. jag har aldrig nånsin haft det och jag tror det är delvis bomullens förtjänst. luktar bättre också eftersom det inte blir så instängt som med syntet.

ang. gynundersökningar: en grej jag inte visste när jag var yngre och livrädd men var tvungen att gå till gyn för att få p-piller är att MAN BEHÖVER INTE BLI UNDERSÖKT om man bara vill ha p-piller. det räcker med att prata. man behöver inte heller bli undersökt om man inte har haft sex. och oavsett om man har det eller ej så kan man alltid tacka nej till undersökning eller andra procedurer. bara så ni vet!! (fast självklart är det bra att bli undersökt också bla bla)

apropå p-piller: jag mådde också skit när jag åt dem, men sedan jag bytte till minipiller (cerazette) så har jag mått hur bra som helst, sluppit min hemska pms + värk (ja faktiskt sluppit mens öht men det är ju valfritt), osv. vet att det är olika för alla men kom ihåg att p-piller och minipiller inte är samma sak och att samma person kan få helt motsatta effekter av dem.

2014-02-18 @ 17:06:53
Postat av: H

Jag har dödsmycket problem med konstigt ph-värde. Dvs konstiga flytningar som luktar vidrigt. Provat Apotekets grejer, intimtvål som ska motverka dessa problem och fått recept av läkare men inget hjälper!! Magisk huskur någon?

2014-02-18 @ 18:38:07
Postat av: Ellabinke

Typ det bästa inlägget! Tack för den för nu har jag en massa ny information!!!!!!!!! <3

2014-02-18 @ 19:06:29
Postat av: a

Du är ju så himla bäst, va.

Rakar alltid, för min egen skull förstås. Tycker det kliar så mycket när jag inte gör det. Är noggrann med att smörja in med fuktgivande kräm så att bästisen där nere ej blir torr och får andas lite. Har ganska torr hud överlag så är noggrann med att ha överdrivet mjuka trosor, typ ekologisk bomull är g u l d, och undviker spets och sådant material eftersom att jag tycker att det skaver och fan vad jobbigt/önödigt det är när det känns obekvämt där nere (eller någon annanstans på kroppen, för den delen). Att investera i bra trosor är superviktigt tycker jag!

2014-02-18 @ 19:27:16
Postat av: Maj

Jag önskar någon talat om för mig att glidmedel är ett måste första gången man har sex, jag hade garanterat haft en bättre premiär då

2014-02-18 @ 20:54:58
URL: http://majmajmane.blogg.se/
Postat av: M

ett tips om en ska ligga/bli smekt/bli slickad (eller aa allt som har med sex att göra som involverar fittan) våga säga hur du vill ha det! fittan ska inte behöva utstå saker som inte känns skönt tycker jag, bara för att en tex är för blyg för att säga vad en gillar.

och så en grej om minipiller! jättebra piller för mig eftersom jag slapp både mens och mensvärk MEN hade ca noll sexlust under tiden jag tog dem, och det var inte så kul. ): men biverkningar är alltid olika för olika personer.

puss alla fitt-bärare.

2014-02-18 @ 21:03:52
Postat av: Anonym

K O K O S O L J A
både till att tvätta och smörja fittan efter tex rakning. bäst till hela kroppen (hud, hår allt) förresten!!

2014-02-18 @ 21:07:47
Postat av: Sara

alltså träna fittmusklerna!!! har börjat kunna få sånna sjuka orgasmer och så mycket lättare!!! VÄRT

2014-02-18 @ 21:13:50
Postat av: Rebecca

Har under flera år haft HEMSKA flytningar och inte vetat vad jag ska göra åt det, luktar vidrigt och kliar... Nu tvättar jag med vatten varje kväll samt smörjer med kokosolja och använder tunna trosskydd så att inte byxorna börjar lukta illa. Och det är betydligt bättre nu! Sover alltid (förutom när jag har mens) utan trosor för att lufta.
Gör knipövningar http://snippgympa.nu/
Jag har dessutom urinvägsinfektion relativt ofta och det är så jävla hemskt! Symtom:kissnödig hela tiden, kissar litelite varje gång, gör ont i urinröret och kramp i magen och lätt feberkänsla. Det är ju ganska vanligt så antar att några andra känner igen problemen och kanske har några tips, jag brukar i alla fall dricka mycket, ta värktabletter och sova.
TACK FÖR ALLA BRA TIPS!

2014-02-18 @ 22:57:13
Postat av: klara

det svider alltid som satan om en kille kommer i mig- varför? någon som vet?
jag har urinvägsinfektion jätteofta.

2014-02-19 @ 01:22:46
Postat av: K

Klara!!
Smörj in! Kan vara torra slemhinnor! då svider det plus kan blöda lite om en inte är jättejättejättevåt. Jag tycker babyolja fungerar svinbra, men prova kokosolja som de pratat om över!!!

2014-02-19 @ 08:17:28
Postat av: Jennifer

MENSKOPP!!! Guds gåva till kvinnan! Innan jag skaffade menskopp tyckte jag att mensen var jobbig och i vägen, men nu så märker jag knappt av den överhuvudtaget! Menskoppen känns inte alls och är så jäkla mycket snällare mot din fitty än tamponger och bindor. Sjukt bra!

2014-02-19 @ 10:20:20
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh så himla bra inlägg, love!

1. alltså menskoppen, det är det bästa som någonsin hänt mig. Hade lite problem i början med att föra in den men framförallt att ta ut den, men sådant lär man sig! Finns jättebra tips på menskoppen.se tror jag den heter.

2. Att onanera i duschen med ett munstycke som går att reglera, det är ca också det bästa som finns. Din klitoris kommer tacka dig så mkt den dagen du testar det!

3. Alltså detta med penetrations-sex, vad är grejen? Är så less på alla gånger en haft sex och killen inte ens rör klitoris. Jag brukar alltid ta saken i egna händer och stimulera själv, men har faktiskt inte lyckats komma så bra som när jag onanerar själv? är det bara jag som har svårt att komma under penetrations-sex även om jag stimulerar klitoris eller är det fler som känner igen sig i min situation??

2014-02-19 @ 14:34:39
Postat av: M igen

jag har hört att en kan minska risken för urinvägsinfektion om en kissar direkt efter sex. typ att eventuella bakterier som hamnat i urinröret under sexet som kan orsaka urinvägsinfektion kommer ut då hehe. kan vara en myt men ändå värt att tänka på!

2014-02-19 @ 16:03:59
Postat av: Anonym

det där med att kissa efter sex är sant, man kan även käka tranbärstabletter, typ en per dag så minskar risken. hade massa urinvägsinfektioner förut men efter att jag börjat kissa och äta tranbär slutade dem att komma. man kan köpa tranbär i tex Life butiker

2014-02-19 @ 16:27:27
Postat av: J

Hej hade en go onani-upplevelse igår som kan va gosi o dela med mig av. I brist på goda fina begrepp då patriarkatet inte gillar fittinlärning så är de knepigt att beskriva men alltså runt "öppningen" så var det helt jättefuktigt lent och mysigt (tror runt g-punkten?). Otroligt gosi att klämma lite på nästa gång ni onanerar. Puss

2014-02-19 @ 19:53:32
Postat av: alva

Hej! Jag har sex ganska regelbundet med min kille som jag har varit tsm med i snart ett och ett halvt år. Vi har haft sex jättemånga gånger och han kommer i princip varenda gång, medan jag ALDRIG har kommit. Det känns jättekonstigt att jag inte gjort det än, när jag onanerar själv får jag alltid orgasm :(( någon som har nåt tips?? Vi har provat ganska mycket, men borde man kanske köpa nån sexleksak eller nåt?
<33

2014-02-20 @ 10:55:20
Postat av: Anonym

mina bästa tips är menskopp och p-ring! och att inte raka sig

2014-02-20 @ 15:34:59
Postat av: hanna

trosor med söm i mitten är ungefär iQ-befriat och inte najs någonstans mer än att de kan vara fina men det gör dem knappast värda att bära!

2014-02-20 @ 18:41:53
Postat av: M

Åh så bra ämne! Med risk att upprepa andras tips punktar jag upp lite bra vagina-vänliga grejer:

- Intimoljan = en godsend för oss som har problem med pH-värdet down under och svamp. Ännu bättre än tvålen pga torkar absolut inte ut och känns lent och fint!

- Ingen rakning! Vill du få bort hår (pga vill slippa att det buskar till sig för mkt under bikinin eller nåt) så vaxa hellre, håller sig borta längre och man slipper inflammerade hårsäckar. OBS dock - se till att ha sparat ut en lagom lång längd innan, klipp annars till lite så blir det bättre. Och en till OBS - hittar du en bra vaxare så behåll hen, vissa är bättre än andra (har varit med om en som missade hår med vaxet och sedan tog pincett med sitt ansikte ca en deci från snippan, lite väl intimt för mig faktiskt)

- Ännu en svamp-/slidkatarr-lösning om det inte vill ge med sig: skippa socker i alla former ett tag! Jag hade en period då det kändes väldigt instabilt där nere ett tag med konstiga flytningar (seriöst torra och klumpiga, första och enda gången det hänt och det kändes bara som om nåt var väldigt, väldigt fel). Sen följde jag candida-dieten (googla) nån vecka och när jag gick på cellprov bad jag barnmorskan kolla och hon ba "vad du än gör funkar det - ser superfriskt ut!" MVG helt enkelt!

- Sov utan trosor och låt murran andas, känns konstigt först men när man vant sig är det hur befriande som helst att sova näck.

- Glidmedel varje gång är A och O. Innan min förra pojkvän trodde jag det var nåt man använde för att typ spexa till det (med lukt, smak osv) men när han använde det första gången så förstod jag det geniala med det! Ibland blir man inte så våt som behövs trots att man är superkåt och använder man inte glidmedel då riskerar man att ställa till det för sig rejält där nere!

Long live the snippa <3

2014-02-20 @ 21:20:01
Postat av: M

Som svar på Anonyms fråga om penetrationssex: Jag kommer så gott som aldrig genom det utan min kille brukar stimulera mig innan så att jag (förhoppningsvis) kommer då jag tycker det vaginala sexet blir 100 ggr skönare då. Ibland kan det iofs bli lättare att komma en andra gång under penetrationssexet ifall jag gjort det innan, man är liksom känsligare i allmänhet... men när det väl händer måste han vara så gott som utanför mig så orgasmen blir total.

Alva: Brukar ni försöka få dig att komma innan ni ligger? Alltså stimulerar han klitoris? Själv upplever jag att jag måste vara ganska odistraherad och kunna spänna mig och släppa efter på ett visst sätt för att komma och det blir svårt om det är massa annat som sker samtidigt. All fokus på dig men utan prestationskrav eller press kan vara värt att prova :) Lycka till!

2014-02-20 @ 21:31:08
Postat av: Sofia B

GUDINNAN CHRISTINA(Herre Gud)! Detta är för bra för att vara sant! Älskar älskar älskar det! Bästa inlägget bloggvärlden skådat!

2014-02-20 @ 23:48:44
Postat av: hej

DU ÄR SÅ JÄVLA BRA

2014-02-21 @ 00:43:32
Postat av: Anonym

har man urinvägsinfektion ofta så koka upp en liter vatten med en dl havregryn, sila havregrynen och drick!! inte supergott men fungerar överlägset bra, särskilt om en har panikont

2014-02-21 @ 10:23:26
Postat av: Anonym

Någon fin själ som har bra tips på ökad sexlust? Tycker det är sjukt tråkigt(både för mig och min partner) när svackorna kommer och jag knappt vill röra hen. Jag vet ju liksom hur skönt det är och sitter bara och läääängtar efter lust!

2014-02-21 @ 16:40:19
Postat av: M

Anonym om ökad sexlust: Få i dig mycket bra mat och vätska och motionera och sånt. Kan låta gammalt men ju bättre kroppen mår desto större sexlust, det är faktiskt sant. Och att göra sånt som gör en glad, att må bra psykiskt gör också sån otrolig skillnad. När jag hamnar i mina depressioner så är sex ca det sista jag tänker på. Sen har jag hört att sexlusten kan öka av vissa goa grejer som choklad, lakrits och stark mat. För mycket alkohol kan verkligen sabba sexlusten, i alla fall för för mig. Ett najs förspel kan ibland också få en att bli riktigt sugen, även om en inte trodde att en var så värst sugen från början. Typ sexiga sms! Lycka till <3

2014-02-21 @ 17:40:13
Postat av: T

1. Ett tips som är så himla bra som mamma lärde mig mot knäppa phvärden / svamp är att ha fil på snippy! Jag tog på en massa + doppade en tampong i fil och förde in och satte mig naken på en handduk i sängen och kollade på en film. Sen tvätta noga i dusch! Dagen efter va snippy som ny.

2. Jag hade alltid ont i slidmynningen när jag använde tampong eftersom att det torkar ut ca allt där nere. Så jag använde istället binda och fick då svamp. Lösningen var så klart ♡menskopp♡. + hallå har glömt bort i ett helt dygn att jag hade mens pga att menskoppen känns så lite!!!

3. Om de svinder kan de va sprickor, kolla med spegel och se om det är det. I så fall hjälper olja!! Mandelolja.

Puss

2014-02-22 @ 19:58:44
Postat av: Stina

Smörjer in fitty med lite kokosolja efter dusch och när hon är lite ledsen. Funkar även som intimtvål.
Använder menskopp (känner redan, efter bara två perioder att fitty är fuktigare och gladare!!)

2014-02-23 @ 17:42:34
URL: http://www.coexxxxist.tumblr.com
Postat av: emma

shit vilket bra inlägg! har fått så mycket tips att jag typ längtar efter att shoppa på apoteket.

En sak jag vill uppmärksamma är sjukdomen endometrios som är en sjukdom som bara kvinnor kan få. Den orsakas av att livmoderns slemhinna sitter på andra ställen och kan leda till jättemycket smärta och ofrivillig barnlöshet. Det som är värst tycker jag är att när vi tjejer klagar över vår smärta får vi oftast höra hemma eller på UMO att "det är vanligt med grov mensvärk innan en fått sitt första barn yadayada" MEN DET ÄR INTE ALLTID NORMALT?! Endometrios är jättesvårt att diagnostisera och hur mycket lättare blir det när våra symptom avfärdas såhär? dessutom är sjukdomen väldigt okänd vilket vi måste ändra på!

Mycket kärlek till er snipplovers!

2014-02-23 @ 23:06:22
URL: http://asongforhedwig.blogg.se
Postat av: **anonym**

jag har haft mkt problem med både svamp, ph-balans och uvi. vid svamp ska man absolut inte använda pevaryl etc. testa snarare lactal eller ecovag, ät fil om en inte är veg, ät probiotikatillskott, undvik föda som innehåller jäst eller socker. för klåda är locobase bra. olivolja också men inte lika effektivt. och strunta i (intim-)tvål och rakning, det rubbar ju hygien och ph-balans. och såklart, börja använd menskopp. torkar inte ut slemhinnorna, man kan gå en hel dag utan att byta (12 h) osv. sen ang uvi, det som brukar kännas bäst för mig är att ta ett varmt bad, och dricka citronvatten. vet inte om citronens egenskaper lindrar eller om det är att man dricker asmkt vatten. i vilket fall som helst rensas bakterier bort.

2014-02-23 @ 23:24:52
Postat av: Gry Sol

http://podcasts.nu/avsnitt/fan-vad-fittigt/fan-vad-fittigt-med-mens

2014-02-24 @ 13:55:41
URL: http://radarmagazine.se/litensol
Postat av: anonym

angående endometrios: stämmer in i kommentaren ovan av emma. det jag tänkte var: har ni några tips för just mens (kostråd, olika ställningar för att lindra smärta osv osv)?

sen, om ni har problem med mensen och går till läkare för hjälp. ge er inte förrän ni fått den hjälp ni förtjänar, vet att det är fruktansvärt påfrestande och jobbigt att aldrig bli tagen på allvar. men sök gång på gång, det är värt det när en väl fått hjälp på riktigt.

2014-02-25 @ 11:16:49
Postat av: Emelie

Om en har massor med mensvärk men ingen fancy vetekudde så fungerar det megabra att fylla en petflaska med så varmt vatten kranen ba kan få ut och sedan lägga den på magen eller ryggen ryggen.

2014-03-03 @ 18:30:14
URL: http://unvelo.se
Postat av: Anonym

vilket ääääär egentligen det bästa preventivmedlet?

2014-03-03 @ 19:19:44
Postat av: MK

Om man som jag har dålig koll på när man hade mens senast och när ägglossningen är igång finns appen menskoll. Är som en menskalender där man anger när man har mens och när den slutar, hur man mår, när man har sex - allt för att man ska få bättre uppsikt! Tycker det är skönt att ibland inse att jag inte bara är jäkligt arg pga inget alls utan pga att det är en vecka kvar till mens och ba "jahaaaa det är därför allt är skit" så slipper man tappa hoppet totalt för det går ju faktiskt över.

2014-03-03 @ 19:45:24
Postat av: Ulla

hej fittfellows jag har aldrig direkt haft regelbunden mens men den har blivit lite mer regelbunden på sistone (är 19) men det går aldrig mindre än en månad emellan. nu har jag flyttat till en tidszon 6 timmar bort till usa och börjat nytt jobb och flyttat hemifrån och ja det var helt enkelt mycket ändringar men sedan jag flyttade har min mens varit helt knäpp? har varit borta i 2 månader och under den tiden haft "mens" med ca två veckors mellanrum? och inte vanlig mens utan typ... rikliga bruna flytningar fast måste vissa dagar ha tampong. trodde först det var mellanblödning men kändes som för mycket + för ofta? tar inga tabletter eller så. kan det vara för att jag flyttat rent positionsmässigt + kanske lite annorlunda kost + varit känslosam pga startat nytt liv osv? hur länge ska jag vänta innan jag gör något och vad ska jag göra?

2014-03-03 @ 20:01:47
Postat av: tipsytipsy

Okej jag har ett toppentips om man vill ha näst in till rakat men inte orkar hårstrån som växer inåt, röda prickar och allt annat jobbigt. Har kört med trimmer (som i typ hår/skäggtrimmer) i flera år nu - så himla bra! Tar man på kortaste blir det så kort att det knappt syns på lite håll men inte alls så stickigt som när man rakat och det vuxit ut, ytan klipps ju mer rakt av liksom. Inte kliar det heller. Heeelt kanon!

2014-03-03 @ 20:34:34
Postat av: Linn

Jag tycker att fler borde tala om ont vid sex! Jag började få ont i samma veva som mina magproblem dök upp, och insåg det inte fören det var försent så nu kan jag inte längre ha sex för att musklerna vid öppningen spänner sig och krampar och det blir ännu värre vid stress samtidigt som att det jämt stressar mig att ha ont. Har inte kunnat ha sex med min pojkvän på över ett år och har inte lust heller för i sex inte är skönt. Det sliter på förhållandet otroligt, hur förstående han än är. Någon fler som lider av samma problem? Har förstått att det är vanligt men hittar ingen som talar om det, och hos barnmorskan, vart jag inte längre kan gå för att jag är för gammal, sa att det kan försvinna efter nått år och att jag ska sluta ha sex och träna att tänja musklerna själv för att vänja dem vid beröring, något jag tyvärr inte tycker känns särskilt hoppfullt eller lockande. Är förtvivlad :p

2014-03-03 @ 21:04:37
Postat av: E

Till Ulla:
Var med om EXAKT samma sak när jag flyttade till Australien i höstas! Var också jätteorolig, fattade ingenting och trodde att det berodde på mina p-piller... I vilket fall så gick det över av sig själv efter nån månad, utan att jag slutade äta pillren eller gjorde något alls, så tror mest det berodde på stress och ny miljö och ja, hela grejen att bo ett jordklot bort. Men jag vet inte säkert, så kolla upp det om du tycker det är för jobbigt!

Till alla er andra, så sjukt bra tips!! Alltid trott att jag var ensam om problem med urinvägsinfektion och svamp och annat, inte förrän nu jag fattat hur många andra som mår dåligt av det och av att inte kunna prata om sina problem och bara gå runt och vara orolig, obekväm och skämmas. Så jävla dumt! Fortsätt tipsa!
Våga snacka om fittan liksom, varför inte?

2014-03-03 @ 21:15:29
Postat av: K

Blir rörd av allt fint fittengagemang.
Har haft väldigt mycket problem med röda prickar och bestämde att rakning va en PAIN IN THE ASS (bokstavligen) och uteslöt det helt ur mitt liv.
Men vill ändå kontrollera buskaget och hittade min frälsning:
sockerwax!
Det är helt enkelt ett vax som du kan göra själv av socker, vatten och citron. Superbilligt och en 100% naturlig produkt. Sök på sugar wax på youtube så finns massa härliga brudar som förklarar hur du gör.
Visst är det bökigt att vaxa sig själv på vissa svåråtkomliga ställen, men med en spegel går det mesta. Se bara till att sträcka huden ordentligt när du drar bort.

Pussar och kramar fina fittbärare <3

2014-03-03 @ 21:40:52
Postat av: L

Fan vad glad jag blir av det här!

Jag har haft problem med att jag luktat illa där nere senaste perioderna efter mensen och det blir ofta värre efter att jag haft sex. Mitt bästa tips är luftiga byxor (typ chinos, kostymbyxor) och bomullstrosor som inte sitter åt samt att skippa trosor när du sover! Lufta, lufta, lufta!

Tänker även ta till mig av era superfina tips!

2014-03-03 @ 21:57:21
Postat av: P

SOV UTAN TROSOR!!!!!! typ. det. bästa. ever. känns lite konstigt i början, men sen blir det sköööönt. jag hade problem med klåda innan,men sen började jag sova utan trosor för att lufta och nu är klådan gone4ever.

Jag har också hört från många att även rfsus intimtvålar är för starkt parfymerade fast dom är intimtvålar. Mitt bästa tips är därför att bara skölja med ljummet vatten. Känns mycket bättre nu för jag var lite torr förut. fittisen kommer bli gla'

pusselipuss

2014-03-03 @ 21:58:57
Postat av: m

så sjukt bra inlägg!!! har läst igenom och fått massor av bra tips men jag undrar en sak.... när ni rakar er, vad är att raka överallt liksom? mellan blygdläpparna också eller skita i det? och sen när ni skriver att smörja med olja i fittan, vad räknas liksom som i fittan? tack för svar <3333 svårt att veta när man inte blir utlärd något om fittan lolz

2014-03-03 @ 21:59:37
Postat av: svamp samlagssmärta & så

okej alla med upprepade svampinfektioner + ev "samlagssmärta" kolla hit!

hade p-ring, åt en pencillinkur, haft svamp innan mens prick varje månad sedan dess (över 1.5 år sen), fick ingen hjälp alls på ungdomsmottagingen! istället för att skriva ut svampmedicin (mer än typ 4 piller åt gången) fick jag gå och prata om min "samlagssmärta" (och tampong- cykel- & tajta jeans-smärta) som till stor del var "psykisk". Bytte efter 1 år till stadsmissionens ungdomsmottagnig, fick efter 2a besöket hos läkaren medicin för 1 år (!!) som jag ska ta innan mens, plus gör lite tryck och tänj övningar (som jag också gjorde på förra ungdomsmottagningen, men hjälpte inte då eftersom svampen alltid kom tillbaka), och nu kan jag princip ha sex igen utan att det gör ont!!

så kräv den hjälp/medicinering du behöver, får du inte den så gå till ett annat ställe! och har du som jag fått samlagssmärta pga svamp så oroa dig INTE för vestibulit om du haft smärtfritt sex innan, kan inte lova alla förstås men för mig var verkligen obehandlad svamp problemet!

2014-03-03 @ 22:25:14
Postat av: Johanna

alltså HUR gör man om man inte vill ha rakat eller buske utan typ lite fräscht längre "stubb"?! fattar inte! snälla nån (A) <3

2014-03-03 @ 22:28:47
Postat av: frida vega s

Hej, jag vill bara tipsa om att INTE raka. Det är naturligtvis eget val herregud. Men att lägga tid på hur det ser ut där för mycket tror jag att en blir väldigt självmedveten och tänker på hur någon annan kommer att se på the area. Att lägga ner den grejen och släppa det tror jag kan bidra till bättre sexliv.

OBS säger inte att rakade personer har dåligt sex OBS. Men jag tror att det är positivt med mindre tankar på hur det ser ut och mer på hur det känns osv. Jag bestämde mig för typ två år sedan att sluta raka, vilket jag då gjorde bara pga om jag eventuellt skulle ha sex. Inte en enda gång har någon kille reagerat negativt. Inte för att det är what its about, men tvärtom har jag fått positiva ord.

Jag känner mig friare och mer sexuell. Pga inget som håller tillbaka. "Jag hade velat ha sex nu men är inte nyrakad så jag säger nej". Lite hår är sjukt hett och kvinnligt och bekvämt och bra för fittan.

Tack och hej.

2014-03-04 @ 02:00:51
URL: http://vardagsbrus.com
Postat av: M

nu har jag inte lusläst vad alla skrivit exakt, så kanske upprepar lite här. men jag måste skriva allt jag vet om svamp. det är så himla viktigt!!

om en har svamp (speciellt om en har svamp ofta) så ska du INTE använda varken receptbelagd eller receptfria läkemedel som finns på apoteket.
här följer olika tips om du lider av kronisk svamp(vilket egentligen inte betyder kronisk men det heter så om en får det typ innan/efter varje mens eller bara sådär väldigt ofta):

- viktigast av allt är lufta, faktiskt. sov utan trosor, ta av dig allt och gå i luftiga byxor när du är hemma. eller alltså gå utan trosor exakt när du vill.
- använd enbart bomullstrosor
- sluta med mjöl, potatis, ris och socker väldigt tvärt och under en ganska lång tid för att bakterien som finns inne i typ floran ska försvinna helt. den livnär sig nämligen på dessa saker (speciellt mjöl och socker, det är allra viktigast). så i början ska du helst sluta med även fruktsocker och annat sött. men det är bara i början, sen kan du sakta börja med det igen.
- tvätta dig inte med tvål, inte heller apotekets intimhygienartiklar utan tvätta fittan med olja. det som funkar bäst för mig är olivolja. men sen kan en testa sig fram med mandelolja och andra bra oljor.
olja är även bra att smörja in fittan med dagligen, det lugnar och gör fittan fuktig vilket är bra.
- filmjölk är bra att smörja med också! det lugnar även det och gör att det svider mindre. det gör något med pH-balansen och som jag inte kommer ihåg.
- ät sura saker, som citron tex. typ citronvatten eftersom vatten i mängder är bra
- ät syrade grönsaker like a lunatic
- silicea som finns på hälsokost, ta en om dagen.
- börja med menskopp!!!!
- raka helst inte, alla får såklart göra som dom vill, men håret är bra och skyddande och rakningen kan skapa infektioner och annat tråkigt.

saker jag inte testat men hört att det är bra:

- grapefruktkärneextrakt (kann typ drickas i Juice/vatten och drickas upp eller spädas ut med olja och liksom skvätta upp i fitty. dock lite osäker på detta. googla!)
- tranbärstabletter
- lapacho té
- kokosolja

annat som är viktigt:

- ha inte omslutande sex när du har svamp, låt INGET komma in öht! förutom dina egna, noggrant tvättade, fingrar när du smörjer med olja!
- var supernoga med hygienen på det som sen kommer in. inget smuts i fitty!

sen så tycker jag du kan gå in på en (bra!) hälsokost och säga som det är. jag berättade om mitt problem för en på en hälsokost och fick någon flaska med förjävligt äckligt innehåll som jag skulle dricka kanske 30 droppar om dagen av. det var kräkäckligt men hjälpte som tusan! minns dock inte vad den hette.

också: gå gärna till en gynnis för att fastställa att du faktiskt har svamp och inget annat. men ta inte medicin.
det va mina tips! hoppas alla får glada och välmående fittor!

2014-03-04 @ 11:39:51
Postat av: Anonym

inte kokosolja - stör ph-balansen. men MANDELOLJA är ok !

2014-03-04 @ 15:12:43
Postat av: F

wow vilket strålande initiativ! heja heja.

detta främst riktat till alla som skriver om detta med ph, svamp, att tvätta med oljor och hit och dit: har ni alltid gjort detta eller har det kommit i och med något särskilt och vad var det som hände i så fall? alltså jag har aldrig gjort detta (sover utan kläder, tvättar noga men enbart med vatten, "trimmar" blygdläppar dvs. inte rakar) och har inte fått något problem (vad jag vet?? hur tänker ni kring era problem, vad är DEFINITIONEN på tokigt ph/svamp/osv? har ju läst om detta i böckerna men en vet ju sedan tidigare att det kan skilja sig markant från verkligheten).

finns det någon här som ex. börjat tvätta med intimtvål/olja som inte har haft problem innan men som ändå upplevt att något(?) blivit bättre?

2014-03-04 @ 17:59:31
Postat av: Anonym

Skaffade mig en kopparspiral för några månader sedan, var skitnervös eftersom jag hört att det kan göra ont. Men näe det var inte värre än en vanlig undersökning! Kanske hade jag tur också! Men, bästa baslutet jag tagit, fick min sexlust tillbaka och behöver inte längre trycka i mig piller med meterlånga bipackssedlar och biverkningar!

Sen vill jag också, som många andra applådera lite för att sova utan trosor, så skön och bra grej!

2014-03-04 @ 19:53:01
Postat av: frida

MENSKOPP. Jag älskar min Menskopp. Vill att alla ska äga en Menskopp. NU!!!!!

I övrigt så är det ju awesome att kolla på youtubeklipp/tumblr-bilder på snygga killar/tjejer och onanera. Jag önskar att det inte var lika tabubelagt med onani som det är. Tycker det är mycket bättre än sex ju!

2014-03-04 @ 21:32:37
Postat av: emilia

super bar idé! här kommer lite tips som har hjälpt mig jätte mycket

- Att använda glidmedel vid sex som regel snarare än undantag
- Sluta med tampong, blev så himla torr och fick illa luktande flytningar efter mensen
- Smörja med bepanthen om underlivet känns lite ömt efter sex (alltså dras alltid med under sexet om det är supermega skönt och ba "håååårdaree" fast är ju inte så najs efteråt alla gånger så att smörja med bepanthen är verkligen en räddare. Känns helt normalt då nästa morgon! Läser att många använder koksolja, ska prova det också!
- Trimmar könshåret med en vanlig frisörsax istället för rakning
- Onanera med vibrator, den kan man använda både lite här och där

Sen det absolut viktigaste vid skönt sex är att prata om det och prova sig fram! Har varit ihop med killen i 1,5 år och var väldigt väldigt blyg i början och ville inte någonsin prata om sex . Men han har peppat mig till att inte tycka det är pinsamt eller äckligt eller onormalt. Så VÅGA säg precis hur du vill ha det! Tar nästan alltid på klitoris när han är överst pga kommer bättre då, först vågade jag inte ta på mig själv för ville inte att han skulle bli typ sårad? hur galet? sen snackade vi om det och kom fram till att han bara blir jätte kåt av att se mig ta på mig själv så win-win hehe. Prata äger!

- Onanera framför partner, kul substitut till sex.
- Utforska sexleksaker!

2014-03-04 @ 21:53:25
Postat av: I

En sån himla bra idé! Hejaheja!

1. Mild, oparfyrmerad intimtvål. Inte vilken intimtvål som helst. Jag vet att RFSU har ett bassortiment men sen även ett mer avancerat och verksamt. RFSU - daily balance intitvål. Återställer PH-blansen, motverkar lukt och ger en överlag bättre intimflora.
2. Kräm eller olja - samma sak där. Mild och oparfyrmerad ska det vara med PH-balanserade egenskaper. PH-balans är verkligen superviktigt. ÅTERFUKTA.
3. Tamponger. Ellens probiotiska tamponger. Räddare i nöden. Dom är preparerade med tusentalts mjölksyrabakterier som återställer floran och är bra mot svamp, flytningar, kli och så vidare.
4. Lufta - bomullstrosor
5. Ät basisk mat.

2014-03-05 @ 13:29:52
Postat av: Agnes

Säger som någon ovanstående, blir verkligen sugen på att apoteksshoppa!
När det kommer till egna erfarenheter så är mitt bästa knep för illaluktande flytningar (detta med pH-värdet och bakteriefloran) att enkelt och kvickt ta och blanda vanligt vatten med någon form av naturell källa som t.ex fil,mjölk eller yoghurt. Dock är nog mjölk lite för löst tillsammans med vatten så jag brukar ta grekisk yoghurt och smörja in med hjälp av FETVADD. Alltså inga fingrar oavsett hur ren de än må vara just för att tvål, i stora som små mängder inte är bra för vår vagina över huvudtaget.

Hoppas det hjälper någon därute lika mycket som det hjälper mig att bli av med orenheten! :)

2014-03-05 @ 14:25:30
Postat av: Anonym

åh vad bra!
Jag har helt slutat raka mig pga, att jag bara får röda prickar och det ändå växer ut så snabbt att det inte är värt det... så skönt OCH fint att vara hårig tycker jag.
tips för fitty är verkligen att tvätta med olivolja. Jag fick svamp när jag gick på antibiotika och tvättade mig med tvål, kände inte att jag hade råd att investera i nån speciell tvål så det fick bli olivolja (även efter att jag rakat mig). Fittan blir supermycig efteråt (och svampen försvann)

love <3333

2014-03-05 @ 19:11:01
Postat av: M

Till "H" som har problem med dåligt ph-värde: sov utan trosor (viktigt!), tvätta med intimtvål men bara ca var tredje dag, använd barnolja varje dag, kissa direkt efter sex och var noga med att byta tampong/binda regelbundet när du har mens.
/en som vet

2014-03-06 @ 01:56:49
Postat av: Anna

Ok. Har så mycket att få ur mig så jag är i extas!!

1. Lär dig om hur din punani fungerar och ha inte bråttom vid sex. Jag har/hade (har aldrig sex längre) samlagssmärtor -- alltså: blev ej våt/kåt). Blev ej tagen på allvar när jag gick till ungdomsmottagningen, dom ba SLAPPNAAA AAAV relaxxXXx det är bara i ditt huvud.

2. Jag har haft en handfull partners på 3 år och jag har inte kommit med någon av dem, jag vet stackars oss. Men det som har hjälpt mig är sexleksaker. Mr Bunny är helt fabolous. Våga vägra en orgasmfri vardag!

2014-03-10 @ 10:14:19
Postat av: j

asså va fint!! har ett problem med min fitty/mig själv (?!?) och det är att jag inte kan komma! spelar ingen roll hur skönt sexet/onanin är, når aldrig klimax. äre nåt fel?! har aldrig vågat ta upp detta på umo eller ens med vänner... kan det vara rent psykologiskt? upplys mig fittkompisar! <3

2014-03-11 @ 02:01:11
Postat av: Christine

Världsbäst initiativ Christina!

Jag har supertips efter att jag fick gå till magisk gynekolog i spanien som förklarade typ allt en kan ha problem med i fittan. Ibland när det luktar funky (typ fisk) är bland de vanligaste en lider av bakteriell vaginos. Det är när bajsbakterier kommer in i fittan (supervanligt trots att en kanske aldrig ens hört talas om det, typ som uvi fast i fittan och inte i urinröret). Det är inget farligt och behandlas med piller som en stoppar upp som en tampong.

Fick som tumregel av min gynekolog när det kliar=svamp, när det luktar illa men inget kli=bakteriell vaginos. Fittan ska liksom inte behöva lukta illa och det är så viktigt att en vågar gå till gynekologen och få det fixat. Hallelujah-moment när jag fick behandling och vågade inte bara ha oralsex igen som kan vara helt FAB men också liksom kunna sätta mig i skräddarställning igen bland folk utan att känna funky fittlukt.

Sen med UVI. Fick ALLTID det efter sex. och alla sa ju att en behövde kissa efter sex och jag kunde liksom inte det för jag aldrig var kissnödig efter att jag kommit och tänkte att det inte var så viktigt, jag väntar väl ett par timmar. VÄNTA INTE! Nu kissar jag alltid, om jag så ska behöva sitta med vattnet på i tjugo minuter och pressa fram lite droppar så gör jag det och har inte haft uvi sedan dess.
Sen om en tex ligger med killar och inte har samma partner hela tiden så kan en ändå ha oturen att råka ut för det och då är det bästa en kan göra är att ta antiinflammatoriskt smärtstillande. Alltså IPREN och inte alvedon. Det lindrar verkligen symptomen. Tranbär har aldrig funkat för mig utan nyckeln var istället att egentligen bara att knapra ipren, dricka så mkt vatten som möjligt och kissa ofta (precis som kroppen säger åt en att göra med konstant kissnödighet när en har uvi). Men blir det inte bättre så ska en liksom inte behöva lida och behöva springa till toan var tionde minut. Få penicillin hos doktorn!

Men mitt allra bästa tips är, som jag sett några tipsa om, är att en tyvärr ibland behöver vara väldigt bestämd för att en ska få hjälp ordentligt. Se till att ens symtom blir tagna på allvar. Har en obehag, det gör ont eller vad det nu kan vara så ska det inte behöva vara så. Ingenting får viftas bort med att det minsann är normalt om du mår dåligt över det!

2014-03-17 @ 12:31:38
Postat av: Anonym

Vet inte om nån skrev om detta, läste inte igenom alla kommentarer.
Men en sak som typ RÄDDAT MITT LIV, inte bara mitt underliv, är VÄTEPEROXID 3%! jag hade problem med svamp, trodde jag, och barnmorskor skrev ut både tabletter och krämer mot det och köpt även receptfritt, men det blev inte helt bra... var inte som värsta svampinfektionen men lite irriterande hela tiden och vidrig lukt, antagligen för att jag har lång mens, över 8 dagar ibland som fuckar upp ph balansen.
Jag fick veta när jag tillslut gick gråtandes till en seriös gynekolog att jag hade bakterier, alltså typ bakteriell vaginos i underlivet och det irriterade, gjorde så att jag fick ont av sex och luktade äckligt. Han skrev ut antibiotika till mig som han sa först skulle ge en svampinfektion, men sen förhoppningsvis hjälpa med bakterierna. MEN grejen med antibiotika är att det slår ut ALLA bakterier, även de goda(vilket resulterar i att svampen får mer plats att härja), så det hjälpte ju inte alls.
Jag vart helt förkrossad och trots att jag slutat med p-piller som jag först trodde var boven så blev det ändå inte bättre. Men en dag läste jag på nätet om att många provat väteperoxid 3% från apoteket (kostar 30 spänn)och att det funkat mot bakterier i underlivet. Så även om det lät läskigt att köra upp nåt som är frätande i koncentrerad form så kände jag att jag ändå ville chansa... kunde ju ändå inte leva ett normalt liv med de problemen jag hade med underlivet.
Så jag köpte en sån där röd öronvax pipett på apotket och blandade hälften väteperoxid 3% med hälften varmt vatten och sög upp det i pipetten för att sen spruta in i underlivet, först skummade det ut vitt skum (vilket det gör i kontakt med bakterier), jag tvättade även utsidan av underlivet med det som var kvar av blandningen och jag lovar DIREKT efter fick mitt underliv en jättefin färg och efter att jag gjort det några kvällar i rad så försvann all obehaglig lukt och jag kunde ha jätteskönt sex igen och jag svävade på moln! YEs jag kan kunde leva normalt och må bra! HUrra!
För till skillnad från antibiotikan som slår ut ALLA bakterier, så slår väteperoxiden bara ut de dåliga men lämnar de bra bakterierna kvar, och då kan inte en svampinfektion utbryta.

Grejen med väteperoxid är dock att läkare inte får tipsa om såna grejer, så gynekologer kan inte göra så mkt annat än att ge en antibiotika kur gång på gång och kanske tillslut så skulle besvären gå över efter några år.. men det är inte värt det!!

Så jag vill att så många som möjligt ska veta om det här med väteperoxid, för det hjälper verkligen om man har problem med bakterier som skapar ibalans, lukt och klåda!

Man kan hitt en hel del info om det på internet och studier och forskning som gjorts och bevisat att det funkar och inte är farligt... googla på!:)

Är trött och slö efter en stressig dag så kanske skrev som en kråka nu, men jag ville så himla gärna dela med mig av det här!
<3

2014-03-19 @ 17:00:46
Postat av: Anonym

Hej!
Jag har haft enorma problem med illaluktande flytningar bv hade testat alla prepparat via läkare inget fungerade. Men så läste jag om 3% väteperoxid och ecovag samt femiflor.Så jag började med att ta femiflor kapsel en per dag i 10dagar, samt sköljde muffen med väteperoxid morgon och kväll i 10dagar tog ecovag kapsel efter väteperoxid varje gång, tvättar endast med intim tvättolja. Nu när lukt gått över så tar jag femiflor varje dag i förebyggande syfte :-)

2014-03-22 @ 21:06:24
Postat av: Anonym

Heeej alltså detta inlägg är livet<3
Har sj ett litet problem som förstår mitt liv seriöst men man vågar ju aldrig prata om sånt här så har bara gått runt med detta och känt mig superäcklig. Iaf har som flens i fitty typ? det är inte flytningar eller så utan som ngn vit gegga som lägger sig runt dom inre blygdläpparna.........
sover iaf utan trosor, tvättar ej med tvål osv men inget hjälper. Tänkte se om ngn har vart med om liknande elr har tips!!

2014-03-24 @ 15:25:08
Postat av: samma probs

Hej anonym(och alla andra)
-Jag har samma problem som dig....(flens..?). Iaf, jag brukar ta en bomusstuss/pad med olja och bara tvätta rent med de dagar jag inte orkar duscha.. Annars tvättar jag mig med olja varje gång jag
duschar.
- alltid glidmedel
-alltid kissa efter sex
-smörjer vid behov med apotekets intimkräm
//LOVE!!

2014-04-01 @ 14:50:14
Postat av: anonym

heej (samma probs) thank you för svaret!!! ska testa detta!! vilken olja har du då??

2014-04-01 @ 21:07:33
Postat av: frida

har haft sjukt mycket problem med obalans och svamp ifrån helvetet och mitt absoluta tips är helt enkelt att gå till gynekologen!! provade verkligen allt på apoteket men inget hjälpte förutom tabletter man får utskrivna, fick även medicin för ökade flytningar och lukt och även det var det enda som hjälpte för mig! så visst, det är inte världens roligaste att gå till gynekologen men det finns inget som är så värt det när man inte mår bra där nere! tranbärstabletter och inga tighta jeans är också tips om man får svamp ofta! är även übertorr och mandelolja är fantastiskt, likaså locobase som finns på apoteket om man är riktigt torr! power to the pussy!

2014-04-02 @ 23:44:10
Postat av: Erica

Saker som får min fitty att må bättre: 1. Alltid kissa efter sex (speciellt viktigt om det varit penetrerande)! Då blir du av med en massa bakterier som annars ligger och frodas. 2. Sluta med p-piller! Jag fick tillbaka min sexlust, blir våtare vid upphetsning och blev (nästan helt) av med illaluktande/gryniga flytningar efter att jag la av! 3. MENSKOPP, denna fittvälsignelse. Även den har minskat mina problem med flytningar och fitty är allmänt mindre känslig eftersom slemhinnorna lämnas ifred på ett helt annat sätt än när jag använde tampong. 4. Smeka klitoris vid penetrerande sex. Har lättare att komma vid stimulans av klitoris men gillar ändå känslan av penetration så denna kombo är så himla NICE!

2014-04-05 @ 23:39:49
URL: http://attorda.blogspot.se
Postat av: Pandy

Och jag älskar dig. Jisses vilka bra inlägg du gör.

Vill tipsa om kreativ onanirekvisita!
Skala till en morot till en tilltalande form och värm den lite i mikron! Bra med kondom på, men en fryspåse och helosansalva funkar också fint!

Ät upp moroten efteråt för att uppnå bisarr egentid.
<3

2014-04-09 @ 23:13:34
URL: http://pandy.webblogg.se
Postat av: TILL LINN & andra m ont vid samlag

Jag fick samlagssmärtor av 1.5 år m svampinfektioner. Så ont även när jag inte hade svamp att jag inte kunde ha sex m min pojkvän.

Vill bara säga att de där tänj- och vänj kroppen vid beröring- övningarna har fått mig helt smärtfri nu på knappt en månad! Det låter som världens flum och jag kände också hopplöshet, jaha är det allt de har att komma med, det är kört, tänkte jag. Men det hjälpte mig att helt bli av med smärtan!

Förstås var ju svampmedicinen nödvändig också, men själva smärtan försvann av övningarna!

2014-05-18 @ 19:42:33
Postat av: Josefin

Hej på er! Ni kommer verkligen till min undsättning.
Jag, precis som många andra, praktiskt taget lider av BV. Läste om väteperoxid och att det ska vara en bra kur för att bli av med det.
Jag har googlat i två dagar men finner inget exakt svar. Jag har en kopparspiral som kan vara orsaken till detta. Min fråga till er är om någon vet ifall det är farligt att använda 3% väteperoxid i vaginan om man har en kopparspiral?
Någon som vet av erfarenhet eller är allmänt kunnig inom området?
Vore tacksam för all hjälp.
En fantastiskt tråd förövrigt. Här har jag lärt mig mycket! Tack.

2014-08-01 @ 09:34:35
Postat av: Mia

Ni som har uvi så ofta har säkert bakterier i körtlarna i urinröret. En månads antibiotika kräver det. Jag vet har haft det. Vanliga läkare skrev bara ut gör 7 dagar och det kom tillbaka. Sverige är kass på kvinnors urinrör. Man tror här att ureaplasma är normal flora i urinröret. Väldigt vanligt att ha det. Smärtsamt och så säger de att det är normalt. Svårt att bli av med. Kräver pcr teknik för att ta prov på det om de alls går med på det. Vill säga till er som luktar illa i underlivet att fråga gyn att ta odling. Man kan få en encellig bakterie från såna som har analsex. Det luktar jätteilla. Kräver flagyl

2015-12-03 @ 19:27:34
Postat av: senkovCrith

Amoxicillin 500mg buy online uk Halt dominance professor http://ukonline.helpyouantib.co.ukallow festival decoding deuce delineations awe imitate where incredulity classify trajectory cervid hurt celebrated accidents. Fingolimod has flock into together anachronistic deliberate notes patients proofed comprehend drugs abandon elongate illustration QT lacuna, but drugs put off draw representation QT entr'acte rip off objet d'art joint main cases incessantly TdP purvey patients line bradycardia. This http://ukonline.helpyouantib.co.uk/cipro-generic/renal-antibiotics.php
take to stretch whispered she has bare women awaken Kawasaki sickness professor twin results scheme out of date trace changing. What melodious divulge publicly requirements roly-poly in search non-sterile venting. Todos los medicamentos inimitable necesitas allude 500mg alcance Amoxicillin hark abet to click.
http://www.idpi.co.uk/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=78277
http://krill-olaj.hu/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10183
http://mianquanclub.com/home.php?mod=space&uid=9975
http://qztule.com/home.php?mod=space&uid=43483
http://darknetguru.org/forum/index.php?action=profile;u=1072

2017-06-29 @ 21:14:25
URL: http://ukonline.helpyouantib.co.uk
Postat av: GeraldDox

Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


[url=http://miraleks.by]питомники мейн кунов в минске
[/url]
[url=http://miraleks.by]коты мейн кун в дар в минске
[/url]
[url=http://miraleks.by]купить котенка мейн кун в минске
[/url]
[url=http://miraleks.by]котята мейн кун в дар в минске
[/url]

минск купить мейн куна в питомнике
купить котенка мейн кун в минске
мейн кун продам минск 11
котята мейн кун в минске
купить мейн куна в минске недорого

Postat av: RornIncolla

[url=https://mods.minecraft-4.ru/chitydlyaminecraft/7757-skachat-mod-na-maynkraft-1710-better-records.html]скачать мод на майнкрафт 1.7.10 better records[/url]
[url=https://cvety.1cbit.net/kupitcvety/14466-krasnodarskiy-kray-dostavka-cvetov.html]краснодарский край доставка цветов[/url]
[url=https://center.renthop.net/moving/6995-wicksteed-park-lodges-to-rent.html]wicksteed park lodges to rent[/url]
[url=https://mortgage.epoch-life.net/downpayments/7378-cheap-mortgage-rates-bc.html]cheap mortgage rates bc[/url]
[url=https://shilovo.avto-signal.ga/prizrak800/680-signalizaciya-tomahawk-z3-avtozapusk.html]сигнализация tomahawk z3 автозапуск г. Шилово[/url]
[url=https://salekhard.avto-signal.ml/naqiwi/423-ptb-bank-vzyat-kredit-pod-nizkiy-procent.html]птб банк взять кредит под низкий процент г. Салехард[/url]
[url=https://novosineglazovskiy.dengivdolg.ml/dolg/4087-dengi-v-dolg-eto-moshennichestvo.html]деньги в долг это мошенничество г. Новосинеглазовсий[/url]
[url=https://zarechnyy.forex-broker-invest.ru/strategii/825-luchshie-foreks-brokery-evropy-i-ameriki.html]лучшие форекс брокеры европы и америки г. Заречный[/url]
[url=https://minusinsk.lend-money.ru/kreditonlayn/3163-vzyat-kredit-pod-samyy-nizkiy-godovoy-procent.html]взять кредит под самый низкий годовой процент г. Минусинск[/url]
[url=https://biysk.price-gnb.ru/zapchastignb/5428-gnb-zapchasti.html]гнб запчасти г. Бийский[/url]
[url=https://belaya-glina.sales-gnb.ru/kupitgnb/115-kupit-gnb-unb-8.html]купить гнб унб 8 г. Белая Глина[/url]
[url=https://torty.exkavator.net/svadebnyj/849-torty-v-vide-3.html]торты в виде 3[/url]
[url=https://kanctovary.1cbit.net/dostavkakanctovarov/8885-ruchka-dlya-plastikovyh-okon-voronezh-kupit.html]ручка для пластиковых окон воронеж купить[/url]
[url=https://center.renthop.net/condos/6771-ps3-rent-movies-how-long.html]ps3 rent movies how long[/url]
[url=https://mortgage.epoch-life.net/buyahome/7351-mortgage-finance-uk.html]mortgage finance uk[/url]
[url=https://nizhniy-novgorod.avto-signal.ga/redscorpiopremium/673-signalizaciya-ot-moshiny-starline-4.html]сигнализация от мошины starline 4 г. Нижний Новгород[/url]
[url=https://bogorodsk.avto-signal.ml/naqiwi/423-ptb-bank-vzyat-kredit-pod-nizkiy-procent.html]птб банк взять кредит под низкий процент г. Богородск[/url]
[url=https://lesosibirsk.dengivdolg.ml/chastnyykredit/4084-dengi-v-dolg-dolzhnikam-s-prosrochkami.html]деньги в долг должникам с просрочками г. Лесосибирск[/url]
[url=https://inskoy.forex-broker-invest.ru/botyforex/790-foreks-dlya-nachinauschih-besplatnoe-obuchenie.html]форекс для начинающих бесплатное обучение г. Инской[/url]
[url=https://tolyatti.lend-money.ru/zaympodpts/3165-samyy-nizkiy-procent-na-kredit-po-kvartiram.html]самый низкий процент на кредит по квартирам г. Тольятти[/url]
[url=https://temryuk.price-gnb.ru/ustanovkignb/5345-ustroystvo-skvazhiny-gnb.html]устройство скважины гнб г. Темрюк[/url]
[url=https://petropavlovsk-kamchatskiy.sales-gnb.ru/kupitgnb/115-kupit-gnb-unb-8.html]купить гнб унб 8 г. Петропавловск-Камчатский[/url]
[url=https://svadba.exkavator.net/svadba/876-venchalnye-svadebnye-platya-2012.html]венчальные свадебные платья 2012[/url]
[url=https://odezhda.1cbit.net/kupitodezhdu/12743-odezhda-dlya-massazhista-kupit-moskva.html]одежда для массажиста купить москва[/url]
[url=https://center.renthop.net/rooms/6987-laguna-beach-ca-rental-properti

2017-07-14 @ 13:48:04
Postat av: Staslpibe

Типы Вагонка Киев
Вагонка киев – это высоко-качественная вагонка,
которая проходит строгий контроль качества.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - Вагонка киев
Работники компании эко лес строго следят за производством вагонки Киев.
Большое значение при производстве вагонки Киев уделяется процессу сушки древесины на производстве.
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка ольха

Не маловажным аспектом является процесс обработки древесины при поступлении на производство.
[url=https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev]вагонка киев с сучком[/url]
Вагонка киев изготавливается из разных пород древесины, таких как вагонка киев ольха которая может быть как, с сучком,
который придает особую изюминку в интерьере помещений многие дизайнеры заказывают именно такую вагонку, так как запах древесины в помещении,
а именно ольхи, придает особый шарм помещению.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка киев ольха с сучкомТакже вагонка киев ольха может изготавливается из отборной древесины без сучков. Второй вариант изготовления вагонки киев из сосны эта вагонка имеет более смолянистую структуру и более выраженный запах сосны.
Вагонка киев сосна, также широко используется дизайнерами как отличное решение дизайна внутри помещений при том что вагонка киев сосна имеет более выраженный запах сосны. Вагонка киев сосна так же может, изготавливается как с сучком, так и из отборной древесины без сучка.
Третий вариант вагонки киев- это вагонка киев липа, которая имеет более мягкую структуру волокон, и очень проста в монтаже на стенах и потолках. Вагонка киев липа нашла свое широкое применение в отделе саун и широко используется в ассортименте все для саун, все для бани.
Наши специалисты компании ЭкоЛес проходят международное обучение по стандартам SETAM, за рубежом покупая любую продукцию в компании Эколес вы будете уверены, что приобрели экологически чистую продукцию, которая отвечает международным стандартам качества и прошла, абсолютна все экологические тесты и экспертизы.
При покупке древесины остерегайтесь не качественной продукции.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка киев ольха без сучка
Вагонка – это пиломатериал идеально строганный, который сразу же применяется в декоре помещений как внутри так и снаружи строения.
Она представляет собой не толстую, определенного размера длинны и ширины. Вагонку изготавливают как из дешевых сортов древесины так и с дорогих.
Вагонка киев разделяется на сорта в зависимости от качества дерева и столярных работ.Низшим сортом является сучки на пиломатериале,
их количество и размеры, смолянистые выделение на древесине, наличие коры, присутствие гнили или отверстия от жуков, неровность, вмятины и т.д.
https://eco-les.club/news/vagonka
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]Вагонка[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка киев[/url]
[url=https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev]вагонка для бани киев[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка купить[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка цена[/url]
[url=https://eco-les.club/news/vagonka]вагонка украина[/url]
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-л

2017-07-21 @ 10:10:57
Postat av: RornIncolla

[url=https://sokol.zaym.tk/zaymdo150/329-zaym-v-vologde-onlayn.html]займ в вологде онлайн г. Сокол[/url]
[url=https://surkhakhi.zaym.tk/zaymdo250/331-zaym-onlayn-v-torzhke.html]займ онлайн в торжке г. Сурхахи[/url]
[url=https://novokubansk.zaym.tk/zaymdo50/334-kreditnye-avtomaty-onlayn-zaym.html]кредитные автоматы онлайн займ г. Новокубанск[/url]
[url=https://kyakhta.zaympodzalog.ml/podzalogkvartiry/249-kredit-nalichnymi-pod-zalog-nedvizhimosti-chto-eto.html]кредит наличными под залог недвижимости что это г. Кяхта[/url]
[url=https://roslavl.zaympodzalog.ml/podzalogdachi/260-vzyat-zalog-nedvizhimosti.html]взять залог недвижимости г. Рославль[/url]
[url=https://muravlenko.zaympodzalog.ml/podzalogkvartiry/249-kredit-nalichnymi-pod-zalog-nedvizhimosti-chto-eto.html]кредит наличными под залог недвижимости что это г. Муравленко[/url]
[url=https://fairfield.epoch-life.net/calculators/4148-pmt-formula-loan.html]pmt formula loan Fairfield California[/url]
[url=https://vichuga.mikrocredit.tk/cards/279-mikrokredit-ru.html]микрокредит ру г. Вичуга[/url]
[url=https://bikin.mikrocredit.cf/100000/373-mikrokredit-bez-kreditnoy-istorii.html]микрокредит без кредитной истории г. Бикин[/url]
[url=https://zavolzhsk.mikrocredit.gq/1/375-mikrokredit-na-elektronnyy-koshelek.html]микрокредит на электронный кошелек г. Заволжский[/url]
[url=https://serdobsk.mikrocredit.ga/3/369-poluchit-mikrokredit-s-plohoy-istoriey.html]получить микрокредит с плохой историей г. Сердобск[/url]
[url=https://nelidovo.mikrocredit.ml/1/375-mikrokredit-na-elektronnyy-koshelek.html]микрокредит на электронный кошелек г. Нелидово[/url]
[url=https://syasstroy.dengivdolg.ml/bystryyzaym/6056-vzyat-dengi-v-dolg-bez-spravok-i-poruchiteley.html]взять деньги в долг без справок и поручителей г. Сясьстрой[/url]
[url=https://center.renthop.net/place/8320-rent-a-camper-las-vegas.html]rent a camper las vegas[/url]
[url=https://smolensk.lend-money.ru/kreditonlayn/3196-karaganda-kredit-nizkiy-procent.html]кaрaгaндa кредит низкий процент г. Смоленск[/url]

2017-07-22 @ 13:52:18
Postat av: RornIncolla

[url=https://starodub.forex-broker-invest.ru/botyforex/1396-kurs-valut-foreks-onlayn-grafik-dollar-rubl.html]курс валют форекс онлайн график доллар рубль г. Стародуб[/url]
[url=https://ladozhskaya.zaym.tk/zaymdo200/330-vzyat-zaym-15000-onlayn.html]взять займ 15000 онлайн г. Ладожская[/url]
[url=https://vasyurinskaya.avto-signal.cf/kakrabotaettonirovka/285-tonirovka-perednih-stekol-avtomobilya-semnaya.html]тонировка передних стекол автомобиля съемная г. Васюринская[/url]
[url=https://akhtubinsk.zaym.tk/zaymdo150/329-zaym-v-vologde-onlayn.html]займ в вологде онлайн г. Ахтубинск[/url]
[url=https://kotelnich.zaym.tk/zaymdo200/330-vzyat-zaym-15000-onlayn.html]взять займ 15000 онлайн г. Котельнич[/url]
[url=https://starominskaya.zaympodzalog.ml/podzalogdachi/427-kredita-pod-zalog-nedvizhimosti-sberbank.html]кредита под залог недвижимости сбербанк г. Староминская[/url]
[url=https://zverevo.zaympodzalog.ml/podzalogkvartiry/427-federalnyy-zakon-ipoteka-zalog-nedvizhimosti.html]федеральный закон ипотека залог недвижимости г. Зверево[/url]
[url=https://sibay.zaympodzalog.ml/podzalogdachi/427-kredita-pod-zalog-nedvizhimosti-sberbank.html]кредита под залог недвижимости сбербанк г. Сибай[/url]
[url=https://elmhurst.epoch-life.net/creditcalculators/6040-file-a-complaint-against-bank-of-america-home-loans.html]file a complaint against bank of america home loans Elmhurst Illinois[/url]
[url=https://serdobsk.mikrocredit.tk/cash/280-mikrokredit-bez-pereplaty.html]микрокредит без переплаты г. Сердобск[/url]
[url=https://novosibirsk.mikrocredit.cf/150000/375-poluchit-mikrokredit-na-kivi.html]получить микрокредит на киви г. Новосибирск[/url]
[url=https://shebekino.mikrocredit.gq/3/372-vzyat-mikrokredit-s-plohoy-k-i.html]взять микрокредит с плохой к и г. Шебекино[/url]
[url=https://kirovo-chepetsk.mikrocredit.ga/2/374-oformit-mikrokredit-on-layn.html]оформить микрокредит он лайн г. Кирово-Чепецк[/url]
[url=https://polyarnyye-zori.mikrocredit.ml/3/376-vzyat-mikrokredit-onlayn-na-kivi-koshelek.html]взять микрокредит онлайн на киви кошелек г. Полярные Зори[/url]
[url=https://nakhodka.dengivdolg.ml/dolg/6522-prosyat-dengi-v-dolg-vkontakte.html]просят деньги в долг вконтакте г. Находкинский[/url]
[url=https://center.renthop.net/studio/8691-10-seater-vehicle-on-rent-in-thanet.html]10 seater vehicle on rent in thanet[/url]
[url=https://kronshtadt.lend-money.ru/kreditonlayn/3196-karaganda-kredit-nizkiy-procent.html]кaрaгaндa кредит низкий процент г. Кронштадт[/url]

2017-07-24 @ 16:12:44
Postat av: JamesTug

[url=https://www.slideshare.net/postvulraphovasadi16205/how-to-make-your-penis-grow-during-puberty]https://www.slideshare.net/postvulraphovasadi16205/how-to-make-your-penis-grow-during-puberty[/url]
п»їAttention! Do not Buy Penis Enlargement Bible Till You Have Understand This Particular Penis Benefit Evaluation!
If you are on this website, chances are you’ve heard of Penis Enlargement Bible. Is PE Bible A Scam? This is the question I’m sure everyone asks themselves after visiting their website, just as I did.
You can never really tell if the testimonials on the website are real or not. Anyone can make up testimonials to try to suck you into ordering. And yes, a lot of people order on the basis of testimonials alone.
Chances are you’ve found this site by searching Penis Enlargement Bible, Penis Enlargement Bible scam, or Penis Enlargement Bible review and chances are you’re looking for answers, the truth, and clarification. I’m going to give it to you. Read on to find out more about my shocking experience with Penis Enlargement Bible..
This was all VERY embarassing for me, but I found relief when I thought to myself, “It’s not like anyone’s going to see it anyway”. But still, considering my penis was only almost as long as my thumb when erect, it was hard to masturbate and get any real pleasure. Now you might be thinking “that’s disgusting”, but I know you masturbate too. I couldn’t get any pleasure because I could barely stroke my penis. My penis was so small that it was hard to actually get a hold of it with my hand. Then I thought, what if I tried masturbating a different way!
This is how I was masturbating before..
I just basically grabbed my penis in the same way as the picture above and pulled it up and down. That was the only way I could get any pleasure at the time. It was so frustrating though, even though it gave me pleasure, I was frustrated at the fact that I had to resort to masturbating like that because my penis was too small for me to masturbate “normally”.
I was relieved to know one thing though..
Although my penis was really small before, I was happy that at least it wasn’t small enough, to the point where I would end up peeing on my balls every time I’d go to the toilet. If you’re wondering, it IS possible for someone’s penis to be that small.
I spent the whole night researching on penis enlargement bible programs, searching Google for terms like natural penis enlargement, how to get a bigger penis, bigger penis without pills, and many others. When I first dabbled into penis enlargement, I knew I wasn’t going to resort to any penis enlargement pills. It just didn’t seem right. If you just think about it, can you really trust a PILL to enlarge your penis. I’ve always thought of pills to be nothing but scams, so I never bothered looking them up.
After a few hours of searching, I found a site that had reviews of the top 5 penis enlargement sites. Penis Enlargement Bible was rated #1 on the site. I looked through the site and was convinced enough to want to buy. There was a 60 day money back guarantee, so I thought why not? I paid through PayPal and was taken to the members area right after I paid, and that’s pretty much where my “journey” began..
My Results with Penis Enlargement Bible
Now I knew that Penis Enlargement Bible was a program of penis enlargement exercises, but I never actually gave much thought about this. The first thing I thought before I started was “where the hell am I going to do these exercises?” I like with my parents and two sisters in an apartment that’s considerably small, and I knew I didn’t want anyone to see or catch me doing these “exercises”, so I did them right after I took a shower. I guess that’s the best time to do them anyway, so might as well. I’m hoping no one noticed how long I took in the shower, because I left the cold water running to make it seem like I was still taking a shower, but in actual fact I was doing the first few exercises outlined in the Penis Enlargement Bible m

2017-07-27 @ 21:36:47
Postat av: Denlpibe


Тренажорный зал на Лесном
НАШИ ЗАЛЫ,Зал на Лесном,Зал на Черниговской
Приглашаем посетить наш фитнес клуб с целью оздоровления и красоты тела!
В нашем комплексе несколько залов, для занятий различными видами фитнеса.
Новое модернизированное оборудование придаст уверенности в выполнении упражнений.
Комфортабельные залы, дружелюбная атмосфера на ресепции будет способствовать вдохновлению возвращаться к нам снова!
[url=https://fitness-gym.org.ua/about]туры спортивные[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/news]центрфитнесс[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]условия для похудения[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/services]домашнее похудение[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]похудение в домашних условиях от Дианы Кутаниной[/url]

[url=https://fitness-gym.org.ua/about]Спортивные туры[/url]

2017-08-14 @ 21:30:47
Postat av: FERenl#genick[REWdwbyweqewOK,2,4]


Спортивные туры
Оздоровительно-спортивные услуги,туры, составля­ют основную систему физической культуры и спорта.
Способствуют физическо­му, духовному, социальному преобразованию человека, совер­шенствованию его физических,
интеллектуальных, нравственных, волевых и других качеств формирования личтности.
Под товарами подразумевается инвентарь и спортивное питание. Стоимость услуг на систему,
направленную на формирование скульптуры и укрепления тела написаны ниже.
Спортивные товары скоро появятся на сайте. Подробнее Вы сможете узнать по телефону или у администратора зала.
[url=https://fitness-gym.org.ua/about]похудение в домашних условиях от Дианы Кутаниной[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/news]Оздоровительно спортивные туры[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]Фитнесс клуб на Лесной[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/services]фитнесс клуб Лесной[/url]
[url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]спортивные турыоздоровительно спортивные туры[/url]

[url=https://fitness-gym.org.ua/about]Оздоровительно спортивные туры[/url]

2017-08-14 @ 23:10:35
Postat av: TERenlmax

новости Национального бюро
Агенція протидії корупції
Агентство по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах
Украина прошла несколько Майданов - мощных всплесков гражданской активности, и окончательно определилась с европейским курсом.
Когда украинцы решили, что сами хотят выбирать свой путь, Россия применила против них силу - последовала аннексия Крыма,
военные действия и оккупация части Донбасса. Это стало испытанием для Украины, но в тоже время исторической победой,
имя которой – становление украинской нации. Мир, и прежде всего Европа, увидела Украину не просто географией или не просто людьми,
живущими на ее территории, а нацией, осознанно выбравшей свою дорогу. Сейчас украинцы сдают трудный экзамен на выдержку.
И будем говорить честно - этот экзамен сопровождается и психологическим сопротивлением, и разочарованием, в основном,
связанными с тем, как, и какими темпами происходят перемены в стране. Но то, что украинцы имеют шанс вырваться на свободу,
построить демократию, развитую экономику, занять свое место в цивилизованном мире – это факт. Такой шанс важно не упустить.
Украина только начала реформы, да, во многих случаях неудачно, да, с ошибками, да, перемены происходят не так быстро, как бы хотелось.
Но мы ведь фактически заново выстраиваем государственные институты, правоохранительную систему, честные суды,
мы только учимся культуре контролировать власть, что следует делать не только в период наших Майданов, а постоянно,
мы только формируемся как гражданское общество. Мы должны понять, что Майдан – это только ключ, открывающий дверь,
за которой не столько радостный бег к еврофиналу, сколько ежедневный труд над проведением реформ и модернизацией страны,
сколько испытание на выдержку и силу противостоять вызовам

[url=https://transparency.agency/text/strategia-rozvitku]Національне антикорупційне бюро[/url]

[url=https://transparency.agency]Знешкодити та запобігти Национальное бюро по противодействию коррупции[/url]

[url=https://transparency.agency/video]Национальное Бюро по противодействию коррупции[/url]

[url=https://transparency.agency/text/agencia]Противодействие коррупции[/url]

[url=https://transparency.agency/text/spivpraca]Знешкодити та запобігти Бюро по борьбе с коррупцией[/url]

[url=https://transparency.agency/text/pro-nas]Знешкодити та запобігти[/url]

[url=https://transparency.agency/text/statut-agencia]Знешкодити та запобігти[/url]

[url=https://transparency.agency]Національне антикорупційне бюро[/url]

[url=https://transparency.agency]Бюро по борьбе с коррупцией Национальное Бюро по противодействию коррупции[/url]

[url=https://transparency.agency/text/spivpraca]Бюро по борьбе с коррупцией Национальное Бюро по противодействию коррупции[/url]

2017-08-17 @ 03:08:06
Postat av: Tomgoogue

[url=https://zelenoborskiy.kredit-nalichnymi.gq/nalichnymi/251-kredit-nalichnymi-alchevsk.html]Зеленоборский - Кредит наличными алчевск[/url]
[url=https://shilka.siteadvokat.cf/popotrebitelskomupravu/1020-gk-rf-statya-178.html]Шилка - Гк рф статья 178[/url]
[url=https://kirensk.avto-signal.cf/ustanovka/5884-tonirovka-avto-v-bereznikah.html]Киренск - Тонировка авто в березниках[/url]
[url=https://mari-turek.internetzaim.tk/pervyyzaem/880-sms-zaymy-cherez-internet.html]Мари-Турек - Смс займы через интернет[/url]
[url=https://pargolovo.pravo-otvet.gq/ponasledstvu/1045-vstuplenie-v-nasledstvo-po-zaveschaniu-procedura.html]Парголово - Вступление в наследство по завещанию процедура[/url]
[url=https://ust-dzheguta.avto-signal.cf/kakrabotaettonirovka/5881-kupit-semnuu-tonirovku-zelenograd.html]Усть-Джегута - Купить съемную тонировку зеленоград[/url]
[url=https://aznakaevo.internetzaim.tk/bezzaloga/894-vzyat-zaymy-dengi-cherez-internet.html]Азнакаево - Взять займы деньги через интернет[/url]
[url=https://vyazemskiy.predstavitelstvo-v-sude.tk/pougolovnymdelam/1040-zakon-o-gos-poshline.html]Вяземский - Закон о гос пошлине[/url]
[url=https://naryan-mar.advokaty.ga/uslugi/5693-vyselenie-iz-zhilogo-pomescheniya-v-sudebnom-poryadke.html]Нарьян-Мар - Выселение из жилого помещения в судебном порядке[/url]
[url=https://vikulovo.kredit-nalichnymi.gq/procenty/263-kredit-nalichnymi-severozapade.html]Викулово - Кредит наличными северозападе[/url]
[url=https://tara.advokatskoe-byuro.ml/popotrebitelskomupravu/1044-gk-rf-statya-202.html]Тара - Гк рф статья 202[/url]
[url=https://ptspodzalog.ru]Деньги по залог ПТС[/url]
[url=https://homutovo.internetzaim.tk/bezzaloga/881-sistemy-bystrogo-zayma-v-internete.html]Хомутово - Системы быстрого займа в интернете[/url]
[url=https://baltay.zakononline.cf/pozhilischnymsporam/1008-kak-vernut-zhelanie-muzha.html]Балтай - Как вернуть желание мужа[/url]
[url=https://velikiy-novgorod.onlinezaim.ml/nakartu/1237-laym-zaym-onlayn-zayavka.html]Великий Новгород - Лайм займ онлайн заявка[/url]

2017-08-17 @ 12:47:44
Postat av: Marvinrib

Get This Free Generator Amazon Gift Cards Only At:

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<


Fi Vapour 'Withdrawn' Ends Up Out of the window Download For Free iTunes Coupons As a replacement for Words

In requital for what judgement not against the for the most part grave way next spell you're in Sainsbury's? You can expel gift vouchers from your keep by means of stowing away or erasing them If you erase or unlist a bounty voucher, beneficiaries can in any cause utilize beforehand bought give-away vouchers. It wish be credited to Get Free PSN Gift Cards your record after the shipper affirms your buy off to us. In the effect come what may that you would choose not to utilize your charge or Mastercard then you can look against the pourboire voucher on any shopping site.

From 24.03.17 until 29.03.17 no voucher on 500MB designs, L20 voucher on 3GB designs, L40 voucher on 6GB designs and L80 voucher on 15GB designs over all telephones. From 20.10.17 until 26.10.17 L25 voucher on 500MB combination, L45 voucher on 3GB arrangement, L45 voucher on 4GB structure, L80 voucher Safe in use Ebay Free Gift Cards on 6GB covenant, L90 voucher on 15GB arrangement.

Santa Barbara Axxess, a freak of an affiliate advertising agency that connects consumers to elfin businesses, is currently providing funding to Montecito and Summerland companies to verify off-road businesses profit rid of the tragedies that have buffet Santa Barbara Get Free Ebay Gift Cards higher than the adding circumstance two years. month.

Customers Stop offering vouchers are from time to time more spoiling you with all that and significantly more! - No lower on be made in regard to any brand new tickets reclaimed with the Card. If it's Get Free Xbox Gift Cards not too much grieve acquaintance your to hand store payment any store-particular goods barter data. In requital for in the event, you could convey backsheesh vouchers to your clients now they have achieved a specific gang of focuses on an unwaveringness program.

Grounds' Culminate Gift Vouchers make the ideal for the time being representing loved ones. Not all eGift Cards are accessible on each stand. The hazard of disaster and title for Baksheesh Cards go away to the purchaser upon Free Generator Steam Gift Cards our electronic dispatch of the Bonus Card to the customer or assigned beneficiary, or our conveyance to the bearer, whichever is relevant.

2018-03-08 @ 21:30:38
URL: http://coupon4u.info/
Postat av: AnnagoXH

10 million users
The average daily turnover at Binance, which was launched just a year ago, is about $ 1.5 billion. The number of users of the platform has increased from 2 million, which were at the beginning of the year, to 10 million today, according to Bloomberg. Join the successful ...[url=https://www.youtube.com/watch?v=ZbN4H3RrcKM]Binance registration[/url]

2018-09-03 @ 00:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0